Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

NX ve donanım
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: NX ve donanım

NX ve donanım 3 yıl, 11 ay önce #504

• slcad
  • Senior Boarder
  • Gönderiler: 51
aynı bilgisayarda hem 32 bit os de hemde 64 bit os de nx kullanırken sık sık 15-20 saniyelik kilitlenmeler yaşıyorum.bu kilitlenme sadece nx te oluyor ve bu süreçte sadece işlemci kullanıyor.bir donanım uyumsuzluğu olduğunu sanıyorum.aslında anakartım işlemci,ram ve ekran kartı veriyolu hızlarınıda destekliyor ama öyle sanıyorum anakart ile bir uyumsuzluk var. bunun neden olduğunu ve bu gibi sorun yaşayan arkadaşlardan düşüncelerini bekliyorum.

bilgisayarım...

Anakart:Asus Maximus Formula
CPU: intel core2 extreme 3ghz 1333fsb quad core
Ram: 2GB DDR2 800mhz
GPU: nvidia geforce 8800 gts 640mb 320bit ddr3 pcı ex2
hdd: seagate sata2 16mb cache
Son Düzenleme: 3 yıl, 11 ay önce Düzenleyen slcad.

Cvp:NX ve donanım 3 yıl, 11 ay önce #507

• gokhantr
  • Yönetici
  • UG NX
  • Gönderiler: 109
sadece işlemci kullanılıyor dediğin anda görev yöneticisinde hangi proses işlemciyi kullanıyor? benim bilgisayarım lenovo c2d 1.8 ve bu tür kilitlenme yaşamıyorum. kilitlenmelerin sebebi antivirus programları da olabilir.
"Düşünün...Hayal edin,hayal etmek yaratıcılığı geliştirir. Hayal etmek, düşünmek en kolay şeydir. Çünkü bir bedel ödenmez. Ama bir bedel ödeyecekseniz de iki kere düşünün." Ekrem Elginkan

Cvp:NX ve donanım 3 yıl, 11 ay önce #508

• slcad
  • Senior Boarder
nx uygulaması olan ugraf.exe çalışıyor. kilitlenme sürecinde.

Cvp:NX ve donanım 3 yıl, 11 ay önce #509

• gokhantr
  • Yönetici
  • UG NX
  • Gönderiler: 109
eğer ug'nin bütün core ları kullanmasını istiyorsanız aşağıdaki çevre değişkenini eklemeniz gerekir:
UGII_SMP_ENABLE = 1
ayrıca ingilizce forumlarda gördüğüm kadarıyla 2 core, 4 core'a göre daha iyi. aşağıda ug nx 4 için yapılmış benchmark var:
www.spec.org/gwpg/apc.data/specapc_nx4_summary.html

salih, oc yapınca kilitlenmen azalıyorsa sorun işlemci ile anakart arasında uyumsuzluk olduğudur diye düşünüyorum.eğer imkanın varsa core2duo işlemci ile aynı ana kartı deneyebilirsin.
"Düşünün...Hayal edin,hayal etmek yaratıcılığı geliştirir. Hayal etmek, düşünmek en kolay şeydir. Çünkü bir bedel ödenmez. Ama bir bedel ödeyecekseniz de iki kere düşünün." Ekrem Elginkan
Son Düzenleme: 3 yıl, 11 ay önce Düzenleyen gokhantr.

Cvp:NX ve donanım 3 yıl, 7 ay önce #556

• haha
  • Yeni Geldim
  • null
  • Gönderiler: 3
elektrik gücün yetersiz. gts min. gts tek başına 400 watt güç tüketmekte. 650watt ve üzeri stabil çalışan güç ünitesi alırsan yetersiz memory hatalarından da kurtulmuş olursun...
null

Cvp:NX ve donanım 3 yıl, 7 ay önce #557

• slcad
  • Senior Boarder
yeni aldığım power thermaltake 500w.fakat sıkıntım devam ediyor.memory hatası yok fakat gereksiz yerlerde nx kilitleniyor.bazen bir kaç basit curve çizerken bazende durup dururken kilitleniyor.o esnada sadece işlemci kullanıyor.sorunu anlamadım gitti.sanırım bir donanım uyumsuzluğu var.anakartı değiştirmeyi düşünüyorum.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.36 saniye
Copyright ©2008 ArGe Portal Siemens NX Destek Portalı . Portalımızın Siemens PLM ve Boğaziçi Yazılımla bir ilişkisi yoktur.