Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş yada Kayıt.    Kayıp Parola?

Modelleme Yöntemi?
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Alta gitSayfa: 12
BAŞLIK: Modelleme Yöntemi?
Modelleme Yöntemi? 2 Yıl önce  
Modelleme de hangi yöntemi kullanıyorsunuz? Sketch açıp modelleme de mümkün, Curvelerden ve Featue toolbarından block cylinder gibi komutları kullanarak modeleme de mümkün gibi. Siz bunlardan hangisini kullanıyorsunuz. ben solidworks'dan geçiş yaptıgım için sketch daha kolay geliyor bana. peki sketch kullanıpda ilerde geri dönme sorunları yaşayan var mı? veya sketch in dezavantajları nedir?
maktoy
null
Yeni Geldim
Gönderiler: 7
graphgraph
Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
ICQ#: null null null null null null null Konum: null
null
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

Cvp:Modelleme Yöntemi? 2 Yıl önce  
sketch in pratikliği var.model ortamının ise yapabilirliği daha fazla.ben şahsen fazla sketch kullanmam.
slcad
Senior Boarder
Gönderiler: 51
graphgraph
Cinsiyet: Bay slcad@kalipteknolojisi.com Konum: NX Teknik Destek

3d ortamında görerek modelleme ve bunun kontrolü curve menüsünden oldukça kullanışlı bazı durumlarda sketch ortamını kullanmakta hız kazandırıyor. ben her ikisinide tasarımın gidiş hattına göre kullanma taraftarıyım fakat curve araç çubuğunun, offset in face , section curve, intersection curve, project curve, bridge curve, vb... çok mükemmel komutları var ki bunlar göz ardı edilemez.
Tabiki sen eski solidworks kullanıcısı olduğun için biraz zorlanacaksın ama benden tavsiye her ikisinide kullanmayı alışkanlık haline getir. curve menüsünü es geçme ...
hakan_cevat_tuncay
null
Moderator
Gönderiler: 22
graphgraph
ARGEPORTAL Yönetici - MEKANİK TASARIM UZMANI UNIGRAPHICS CAD-CAM EGITIM UZMANI

ben 3d ortamda modellemeyi tercih ediyorum. gerekmedikçe sketch kullanmıyorum
gokhantr
UG NX
Yönetici
Gönderiler: 108
graph
"Düşünün...Hayal edin,hayal etmek yaratıcılığı geliştirir. Hayal etmek, düşünmek en kolay şeydir. Çünkü bir bedel ödenmez. Ama bir bedel ödeyecekseniz de iki kere düşünün." Ekrem Elginkan

<p>Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Curve menüsüne elimdeki kaynaklardan çalıştım biraz (tavsiyeleriniz üzerine) ve sketch de yapılabilecek herşey hatta daha fazlası var sanırım. Yüzey modelleme üzerinde yogunlasmak istiyorum. Yüzey modelleme için curve menüsünü mü kullanıyorsunuz?</p>
maktoy
null
Yeni Geldim
Gönderiler: 7
graphgraph
Son Düzenleme: 30/08/2008 17:50 Düzenleyen maktoy.
null

Yüzey modelleme içinsurface araç çubuğunu kullanıyoruz.Katı modellemede düzenleme için  kullandığımız Feature Operation araç çubuğunuda yüzeylerde kullana bilirsin. Ayrıca  katı modellemede kullandığımız Feature araç çubuğundaki birçok komutuda yüzey modelleme ile birlikte  kullanabilirsin. Burada extract geometri komutunu katıdan yüzeye geçişlerde sew  komutunu ise yüzey dikme ve kapalı bir alan ifade ediyor ise yüzeyler katıya dönüştürmedede kullanıyoruz.Unigraphics'in en öneli özelliklerinden biri de katı ve yüzey modellemeyi bir bütün olarak çalılşabilirsin. 
hakan_cevat_tuncay
null
Moderator
Gönderiler: 22
graphgraph
Son Düzenleme: 03/09/2008 16:41 Düzenleyen gokhantr.
ARGEPORTAL Yönetici - MEKANİK TASARIM UZMANI UNIGRAPHICS CAD-CAM EGITIM UZMANI

Üste gitSayfa: 12
Copyright ©2008 ArGe Portal Siemens NX Destek Portalı . Portalımızın Siemens PLM ve Boğaziçi Yazılımla bir ilişkisi yoktur.