Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş yada Kayıt.    Kayıp Parola?

NX4 vista lisans hatası yardım????
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Alta gitSayfa: 12
BAŞLIK: NX4 vista lisans hatası yardım????
NX4 vista lisans hatası yardım???? 2 Yıl, 9 Ay önce  
Arkadaşlar NX4 lisansı vistaya kurulurken hata veriyor ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz? yoksa vistada nx4 çalışmıyormu?
poryaz
null
Yeni Geldim
Gönderiler: 2
graphgraph
Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
ICQ#: null null null null null null null Konum: null
null
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

Cvp:NX4 vista lisans hatası yardım???? 2 Yıl, 9 Ay önce  
NX4 vista üzerinde çalışmıyor.Eğer Vista kullanmak zorundaysan NX5 kullanmak gerek,ama vista kullanmanı tavsiye etmiyorum,çünkü UG henüz vista desteği vermiyor.Sorun yaşayabilirsin.
gokhantr
UG NX
Yönetici
Gönderiler: 108
graph
"Düşünün...Hayal edin,hayal etmek yaratıcılığı geliştirir. Hayal etmek, düşünmek en kolay şeydir. Çünkü bir bedel ödenmez. Ama bir bedel ödeyecekseniz de iki kere düşünün." Ekrem Elginkan

NX5'i kurmaya çalıştım lisans hatası veriyor... vistayı kaldırayım xp kurayım dedim olmuyor bilgisayarı yeni aldı (HP masaüstü)ne yapacağımı bilmiyorum??:(
poryaz
null
Yeni Geldim
Gönderiler: 2
graphgraph
null

öncelikle merhabalar
forumdaki ilk mesajım
umarım benim ve kullanıcılar için faydalı olur

soruna gelince
ben NX4 ve NX5 i hem Vista 64bit hemde XP 32 bit versiyonlarında kurdum ve kullandım..
amacım performanslarını ölçmek idi..
şöyle söyleyeyim
NX henüz windows platformu için 64 bit desteği sunmadığı için(Linux 64bit için bildiğim kadarı ile destek mevcut), 32 bit XP de daha kararlı ve hızlı çalıştı...

önerim XP 32 bit üzerine kurmanızdır..
ancak bilgisayar maalesef doğru bir seçim olmamış
HP benim kara listemde 1 numaradır..
bu konuda da tavsiyem, tüm parçaların bağımsız olarak kişisel olarak toplanıp bilgisayarın oluşturulması yönündedir.Bilgisayarın marka olması önemli değil, bileşenlerin marka olması önemlidir.

kurulum problemi muhtemelen lisans sunucusu ile alakalı olabilir.

iyi çalışmalar
semihcan
null
Yeni Geldim
Gönderiler: 1
graphgraph
null

Cvp:NX4 vista lisans hatası yardım???? 2 Yıl, 4 Ay önce  
Arkadaslar Nx4 vista da su yolla calismaktadir :
*Lisans server ini normal olarak kurun.Kurulum sirasinda service could not be started diye bir hata mesaji aliyorsunuz.Bu sirada "c:\program files\ugs\license servers\ugnxflexlm" klasorundeki tum dosyalari "c:\ncflexlm" klasoru icine kopyalayin.
*Simdi yukleme islemini iptal edip bir komut satırı acın.
*Asagidaki satiri yazip enter a basin :
echo @C:\nxflexlm\lmgrd -c c:\nxflexlm\ugnx4.lic -l C:\nxflexlm\log.txt >c:\nxflexlm\nx4_server.cmd
(Yukaridaki komutu tek bir satir olarak yazin)
Simdi baslangica c:\nxflexlm\nx4_server.cmd 'i ekleyin.Yada her nx calistirmadan once nx4_server.cmd yi calistirin :)
Bu sekilde nx4 vistada calisiyor...
Ama sahsen winxp yi tercih ediyorum.
mirage
Yeni Geldim
Gönderiler: 4
graphgraph
kivancsamra@hotmail.com
Son Düzenleme: 14/04/2008 23:44 Düzenleyen mirage.
Kıvanç SAMRA
Makina Müh.

Cvp:NX4 vista lisans hatası yardım???? 9 Ay önce  
belki ilk başta uğraştırabilir ama vista kullanan arkadaşlara nx4 ü vista çalıştıracaklarını tarif edecem. önce xp de yüklü ve çalışan durumda nx4 olması gerekiyo (uğraştıran yer burası) nx kurulu olduğu dizinde License Servers diye bi klasör ü (vista da hataya sebep olan bu klasör) kullanacaz. vista da iken lisans kurmadan sadece nx4 ü kuracaz. kurulum bitince nx i kurduğumuz klasöre xp den aldığımız License Servers klasörünü kopyalayacaz (UGS klasörüne) License Servers klasörünün içerisinde lmtools diye program var onu masaüstüne kısayol yapalım (nx i her çalıştırmak gerektiğinde bunu çalıştıracaz) ve lmtools programını çalıştıracaz. açılan pencerede config services i açıyoruz, aşağıda 3 tane dosya yolu isteyen browse tuşlu yerler var. 1 lmgrd.exe dosyasını bulacaz browse tuşuyla licence server klasöründe var 2 licence file dosyasını bulacaz browse tuşuyla oda licence server klasöründe var ama o dosyayı önce notepad ile açıp server den sonraki gelen yere bilgisayarın ağda görünen adını yazmak gerekiyo tavsiyem licence server klasörünü kopyaladığımız xp ile aynı isimde olsun, vista 3. ise debug log dosyasını bulacaz o da license server klasöründe var 3ünü de yaptıktan sonra üstte save service ye basıyoruz. start/stop/reread kısmına geliyoruz (üst başlıklardan) listede flexlm felan diye bi isim oluşacak eğer bunu görmezsek 3 işlemde hata var demektir. start server tuşuna basıyoruz aşağıda start server succesfull yazacak işte bu kadar nx4 ü vistada kullanabiliyoruz. nx4 ü çalıştıracağımız zaman lmtools programını açıp start servere 1 kere basmak. biraz uzun oldu ama ayrıntılarıyla anlatmaya çalıştım. inşallah sizlerde de çalışır. eğer kurulumda yada kullanımda vista engelleme ile ilgili bşeyler sorarsa engellemeyi kaldır ı seçin..
mehmet1288
Yeni Geldim
Gönderiler: 1
graphgraph

Üste gitSayfa: 12
Copyright ©2008 ArGe Portal Siemens NX Destek Portalı . Portalımızın Siemens PLM ve Boğaziçi Yazılımla bir ilişkisi yoktur.